Gör du kroppsbehandling på din salong, är värmesnäckan en spännande och enkel produkt att använda ihop med effektiva produkter. Ingen utrustning behövs, kostnaderna är låga, snäckan tar ingen plats och den är enkel att använda och rengöra.

Dr.Belter Samtea Lava Shell massage är en djupgående massageteknik som kan användas både i muskelavslappnande massage och för cellulitbehandling. Snäckan fungerar som en behållare (från början var snäckan en riktig snäcka, en produkt som blev över från fisket, men nu är den av porslin) och i den behållaren lägger man en mineralblandning och en gel som fungerar som aktivator. Mellan de två bildas en kemisk reaktion som gör snäckan varm efter ca 5 minuter. För cellulitbehandling kan du sedan, tillsammans med ett detoxifierande anticellulitkoncentrat med stickmyrten – Dr.Belter Samtea Lipo Activator – utföra en effektiv massage på kunden. För kroppsbehandling med muskelavslappning används massageolja. Värmen överförs till musklerna och lossar spänningar och ökar blodcirkulationen.Snäckan kan fyllas med två olika mineralblandningar. Den ena blir varm, den andra het. Den något lägre temperaturen passar bra för rygg- och nackmassage och cellulitbehandling, den hetare för helkroppsmassage. Snäckan blir väldigt varm i båda lägena och lägger man den ifrån sig ska den ligga på en fuktig handduk och svalkas med handduk eller vatten innan du använder den igen så att kunden inte bränner sig.

Fördelar med snäcka och mask

 • Djupgående massage utan att skada vävnaden.
 • Självuppvärmande utrustning utan el eller hett vatten och enkel att rengöra.
 • Ökar lymfflödet mellan fettcellerna och cirkulationen så att fettvävnaden
  i underhuden jämnar ut sig.
 • Enkelt, effektivt och kostnadseffektivt.
 • Inget vatten eller dusch behövs efter masken.

Cellulitbehandling

Förbered snäckan och fyll den  med mineralblandning och gel. Skaka den försiktigt. Före massagen gör du med fördel en peeling på kunden. Det finns två olika peelingar att välja på – torrpeeling med socker och salt – Dr.Belter Samtea Seasalt & Sugar Scrub – eller peeling med handske, Samtea Oriental Peeling Glove och lotion. När du gjort den är snäckan varm.

Applicera Lipo Activator på huden och utför massage med snäckan, en eller en i varje hand. Med snäckans hjälp ökar lymfflödet mellan fettcellerna och cirkulationen så att fettvävnaden i underhuden jämnar ut sig. Man kan nå djupt ned med snäckans hjälp utan att skada vävnaden och man får kraft att ta i med verktyget och du sparar dina händer. Genom massagen aktiveras fett-metabolismen, lymfflödet ökar, bindväven stärks och blodcirkulationen ökar.

Efter massage med snäckan och Dr.Belter Lipo Activator lägger du en kroppsmask med guarana på utvalda områden – Dr.Belter Thermo Guarana Peel-off Mask. Masken ökar blodcirkulationen ytterligare och därmed förbränningen. Effekten och känslan av snäcka och mask är omedelbar och förbered gärna kunden på att rodnaden kan hålla i sig i flera timmar efter behandling. Placera med fördel snäckan, som fortfarande är varm efter massagen, på kunden under tiden för masken. Lägg den på en handduk i ryggslutet eller på solarplexus för en skön känsla.

Om celluliter
Celluliter är typiskt kvinnligt. De orsakas av en kombination av gener, könstypisk fettlagring och strukturen i bindväven hos kvinnor. Fettet är en energireserv och med den bildas fettceller i subcutis (underhuden) och de kan bli upp till 1,5 cm i diameter. Fettcellerna expanderar, skjuter uppåt och blir synliga – det skapar de typiska cellulitgroparna i huden. De förstorade fettcellerna trycker mot blodkärlen och hindrar blodflödet i vävnaden. På lång sikt utesluts fettet från metabolismen. Resultatet är det så kallade ”cementbacon”, som har en mer solid konsistens, har en något lägre temperatur och framträder i ljusgul färg. På grund av den sämre sammanhållningen i vävnaden och lägre blodcirkulation fungerar lymfsystemet också sämre. Lymfkärlen är utvidgas och lymf- och avfallsprodukter ackumuleras. De förstorade fettcellerna klämmer på smärtreceptorerna, vilket resulterar i en känsligare vävnad.

Kompletterande kurprodukter för hemmabruk

Som komplement finns sedan hemmaprodukter som kunden bör använda mellan behandlingarna. Dr.Belter Samtea Thermo Contour Complex är en krämgel som ökar blodcirkulationen mycket effektivt, ökar detoxifiering och främjar nedbrytande fettmetabolism. Den används tillsammans med Dr.Belter Samtea Perfect Recovery Body Cream för en synergieffekt. Krämen verkar sammandragnade, stimulerar cellförnyelse som leder till en återuppbyggnadsprocess. Rik på vitaminer, antioxidanter och ämnen som allantoin och bisabolol som lugnar och normaliserar. Man använder krämgelen på morgonen och kroppskrämen på kvällen.


Dr.Belter Samtea Perfect Recovery CreamDr.Belter Samtea Perfect Recovery Cream

Dr.Belter Thermo Contour ComplexDr.Belter Thermo Contour Complex


Tips till din kund för en lyckad behandling

För en bra effekt av cellulitbehandling behöver man kombinera flera olika komponenter:

 • Träning
 • Reducerat energiintag
 • Användning av kompletterande produkter hemma
 • Behandling/massage med stimulerande aktiva ingredienser
 • Ökat vätskeintag

Genom en kombination av träning, förändrad och anpassad kost, ökat vätskeintag samt kroppsbehandling och vård kan man nå ett fint resultat. Hjälp din kund med råd och tips i vardagen för att resultatet av behandlingen ska bli så högt som möjligt. Träna lite varje dag – ta hissen istället för trappan eller hoppa av bussen en station för tidigt. Ät nyttigare, dra ner på kolhydraterna och ät de större målen på dagtid samt drick mycket vatten.

Är du intresserad av behandlingen finns djupare produktinformation att få samt schema för behandling med tydliga instruktioner. Du är välkommen att höra av dig till oss. 08-776 00 33 eller mejla!

Dr.Belter Cosmetic
I Dr.Belter Samtea Body & Balance finns en bred variation av produkter för kroppen. Utöver de vi här beskrivit finns även duschgel, body lotion, kroppsolja, duscholja, deo och ett stort sortiment för behandling och massage på salong. Samtea är en av 11 serier från Dr.Belter. I Dr.Belters övriga sortiment med över 150 produkter, finns något för alla hudprofiler och behov. Kontakta oss för mer information.

Lycka till!

Dela inlägget: